Skip Navigation Linksصفحه اصلی : جزئیات مطلب



پنجمین سال بزرگداشت ارتحال مجاهد نستوه آیت‌الله شیخ غلامرضا حسنی

بازگشت


مجاهد نستوه: " این همان ارومیه‌ای است که با رهبری من اولین قیام مسلحانه علیه شاه را انجام داد. "

1 خرداد 1402 مراسم سالگرد رحلت امام جمعه سابق ارومیه، مجاهد نستوه حجت الاسلام و المسلمین حسنی در شهر ارومیه، آمفی تئاتر سردار شهید حاج قاسم سلیمانی ‏برگزار شد. این مراسم به مانند سال‌های گذشته با حضور بیت حجت الاسلام و المسلمین حسنی، مقامات کشوری، لشکری و حضور پرشور و انبوه مردم شریف استان و دوستداران آن مرحوم همراه بود. اکنون پنج سال از درگذشت مجاهد نستوه گذشته است ولی روح و مکتب مجاهدت‌های بی وقفه ایشان هر روز پررنگ‌تر می‌شود و مردم عزیز بیش از پیش با ولایت مداری و تصمیمات قاطع و آینده‌نگر ایشان آشنا می‌شوند. مردم شهیدپرور ارومیه همواره در راستای گرامیداشت یادها و خاطرات مربوط به مجاهد نستوه تلاش می‌کنند تا رابطه‌ی بین نسل قدیم انقلابی و نسل جدید انقلاب محکمتر شود. ملاحسنی نامی ‌است که در تاریخ خطه آذربایجان ثبت شده است و همواره مرور خاطرات ایشان و تجربه افرادی که در کنار ایشان بودند، راهگشای کورگره‌های آینده خواهد بود.

این مراسم با تلاوتی چند از آیات قرآن کریم توسط قاری بین المللی استان آغاز شد. پس از همخوانی باشکوه سرود ملی جمهوری اسلامی ایران، امام جمعه ارومیه حجت الاسلام و المسلمین قریشی به بیان سخنانی در رابطه با ویژگی‌های حجت الاسلام حسنی پرداختند. ایشان گفتند: امیرالمؤمنین(ع) فرمود: «تا زمانی‌ که روزگار باقی است، علما نیز جاودانه و‌ باقی هستند، وجود و جسم آن‌ها از بین نمی‌رود ولی تربیت، سخنان و هدایت آن‌ها در قلب مردم  همواره جاودانه و زنده است». با توجه به اینکه حجت‌الاسلام‌ حسنی پنج سال است که در بین ما نیست ولی یاد، خاطره، نام نیک، آموزه‌ها و‌ شجاعت‌هایش در قلب مردم زنده و‌ جاری است که امیدواریم در روز قیامت با ائمه اطهار(ع)، شهدا و امام شهدا محشور شود. همان طور که در قرآن بیان شده است افراد مجاهد با افراد غیرمجاهد برابر نیستند، و افرادی که در راه خدا مجاهدت و قیام می‌کنند با افرادی که در گوشه‌ای نشسته‌اند، متفاوت هستند. مجاهد نستوه نمونه بارز ولایت مداری، مجاهدت و غیرت است. ایشان مدت‌ها به عنوان امام جمعه تلاش علمی‌کرد و از نظر علمی‌ و اعتقادی و در مقام وضع مردم از سخنان ایشان استفاده می‌کردند.

ایشان اضافه کردند: یکی از خصوصیت‌های ایشان زمان شناسی و اقدام سریع بود به طوری که جان انسان‌های زیادی نجات داده شد. از جمله این اقدام‌ها در نقده و بمباران ارومیه مشهود بود.

ایشان گفتند: در قیامت خون شهدا و مرکب قلم علما را در ترازو قرار می‌دهند و مرکب قلم‌های علما از خون شهدا سنگین‌تر و ارزشمندتر خواهد شد و دلیل آن هم این است که قلم عالم واقعی دین شهیدپرور است. در دین اسلام مقام علما بسیار بالاتر است و در روایات بیان شده که افضل مردم بعد از انبیا علمای واقعی دین هستند و باید احترام علما را حفظ کنیم و حاج آقا حسنی مصداق بارز عالم بود. در اغتشاشات اخیر هم دیدیم که علما به عنوان نماد دین مورد حمله قرار گرفتند و شیخ حسنی هم به همین دلیل مورد هجمه دشمنان بود چون راه و مسیر را تشخیص می‌داد و به مردم نشان می‌داد.

در ادامه مراسم استاد بیت‌الله جعفری شاعر توانمند انقلابی، اشعاری در رابطه با ولادت حضرت معصومه و امامان معصوم خواندند. همچنین ایشان به پاس بزرگداشت دریانوردی ناوگروه 86 نیروی دریای ارتش جهموری اسلامی ایران اشعاری را خواندند. شاعر انقلابی در ادامه بیت‌های زیبایی در رابطه با ویژگی‌های مجاهد نستوه از جمله عشق به امام زمان،‏ ولایت مداری، غیرت، مجاهدت‌های بی پایان، مسلح بودن ایشان، مبارزه با طاغوت، شجاعت در مبارزه، اتحاد اقوام و... خواندند.

سردار خرم نیا، فرمانده سابق نیروی انتظامی‌آذربایجان غربی، در ادامه مراسم به ذکر ویژگی‌ها  و خاطراتی از حجت الاسلام حسنی پرداختند.

ایشان گفتند: بعد فرماندهی، امنیتی و نظامی‌حجت الاسلام والمسلمین حسنی در اذهان عمومی ‌بر سایر ویژگی‌های ایشان غلبه کرده است، این در حالی است که ایشان یک عالم متفکر در حوزه‌های مختلف سیاسی، اجتماعی و فرهنگی بودند. حجت السلام و المسلمین حسنی یک روحانی و امام جمعه تک بعدی نبودند، از آنجایی که در رزوهای بعد از پیروزی انقلاب اسلامی ایشان مشغول مبارزه و بیرون راندن اشرار و تروریست‌ها  بودند، مردم بیشتر ایشان را به عنوان یک فرمانده نظامی ‌می‌شناسند، که درست است ولی موجب شد به سایر ابعاد ایشان کمتر توجه شود. لذا وظیفه عزیزان و همرزمان ایشان است که نسل‌های آینده را با ابعاد مختلف ایشان آشنا کنند.

وی افزود:  دشمنان با ترور ائمه جمعه از جمله  شهید بهشتی، شهید مطهری، شهید مفتح، شهید دستغیب، شهید اشرفی اصفهانی، شهید قاضی طباطبایی، شهید مدنی و حجت الاسلام والمسلمین حسنی به دنبال هدف قراردادن متفکرین و ستون‌های انقلاب اسلامی بودند، تا خیمه انقلاب فرو ریزد. 

ایشان گفتند: نباید آقای حسنی خلاصه شود در 1 خرداد یا 2 بهمن، ایشان یک نماد و قهرمان ملی هستند، نباید مقام و منزلت را محدود کنیم، با مراسمات کوچک و در دقیقه 90. افرادی که در رابطه با فضائل آقای حسنی صحبت می‌کنند باید در مراسمات جلودار باشند.

وی ادامه داد: ایشان دارای یک تفکر راهبردی بودند. کافی است خطبه‌های آقای حسنی را در دهه 60 گوش کنیم که در رابطه با اقتصاد مقاومتی، اقتصاد کشاورزی، جغرافیای سیاسی و جغرافیای نظامی، عدم وابستگی به بیگانگان و خودکفایی است. 

در ادامه حاج آقا موسوی از اهالی محترم نقده به بیان خاطرات بسیار مهم و زیبا از ایشان در رابطه با غائله نقده پرداختند. شجاعت، موقعیت شناسی، مجاهدت بی پایان، از جمله ویژگی‌های مجاهد نستوه بود که حاج آقا موسوی برشمردند.

در پایان مراسم، یادبود سالگرد رحلت عالم جلیل القدر و مجاهد نستوه حضرت حجت الاسلام و المسلمین حاج شیخ غلامرضا حسنی (ره) توسط روحانیون معظم، مقامات کشوری و لشکری امضا شد. همچنین از بیت حاج شیخ غلامرضا حسنی‏ نیز با اهدای تابلو قدردانی شد.

در ادامه مسئولان و مردم شریف ارومیه به مزار مجاهد نستوه رفتند و فاتحه‌ای قرائت کردند.

این مراسم با حضور بیت محترم مجاهد نستوه جناب آقای حجت الاسلام والمسلمین فخری، جناب آقای عبدالحق حسنی، جناب آقای ناصر حسنی، جناب آقای توماج وحیدافشار، جناب آقای حاج آقا حساس، جناب آقای برهان وحیدافشار، جناب آقای اسدپور و جناب آقای ایرج وحیدافشار برگزار گردید.

عبدالحق حسنی

ایرج وحیدافشار

1402/03/02

 




کلمات کلیدی پست

مجاهد نستوه


 یکشنبه ، 7 خرداد 1402 - 8:59 بعد از ظهر

گروه پست : اخبار و اطلاعیه
کد پست : 18

آمار بازدید

  آپی آدرس :
44.220.247.152
   نام مرورگر :
Unknown
   نسخه مرورگر :
0.0
  بازدید امروز :
20
  بازدید دیروز :
15
   افراد آنلاین :
2
   بازدید ماه جاری :
1038
   بازدید ماه گذشته :
831
   بازدید کل :
34352